Download het Excel document met alle numerieke postcodes voor heel Nederland met bijbehorende gemeente, wijken en buurten plus meer dan 100 onderwerpen die over de postcode bekend zijn.

Excel document met gegevens voor de postcodes in Nederland:

+ Meer dan 150 onderwerpen voor meer dan 450.000 postcodes (postcode6) in Nederland.
+ Meer dan 250 onderwerpen voor meer dan 4.000 numerieke postcodes (postcode4) in Nederland.
+ Extra diepgang over inwoners naar leeftijdsklasse en migratieachtergrond.
+ Gegevens over het aantal adressen per combinatie van postcode en gemeenten, woonplaatsen, wijken en buurten.

Dit document bevat een schat aan informatie over de postcodes in Nederland:

  • Er worden per postcode gegevens getoond voor meer dan 250 onderwerpen. Per postcode zijn data beschikbaar in de thema’s inwoners (totaal, leeftijd, geslacht, autochtoon, geboorten), huishoudens (totaal en naar type), woningen (WOZ, bouwjaar, type, eigendom, leegstand), energieverbruik (gas en elektra), inkomen (aandeel hoge inkomens), personen met uitkering, adressen en panden, voertuigen en nabijheid en dichtheid van alle voorzieningen.
  • Er zijn aparte werkbladen met de meest recente data en met de data per jaar.
  • Voor diverse categorieën is extra diepgang per numerieke postcode beschikbaar.
  • Daarnaast wordt per postcode getoond in welke gemeente, woonplaats(en), wijk(en) en buurt(en) de postcode voorkomt. En er wordt getoond hoeveel adressen er bestaan voor iedere combinatie van de postcode met de gemeenten, woonplaatsen, wijken en buurten. Hiertoe zijn alle postcodes aan gemeenten, woonplaatsen, wijken en buurten gekoppeld op basis van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) van het Kadaster en de meest recente geografische indeling van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Inclusief 21% BTW

Klanten over deze download:

“De gegevens per postcode zijn zeer geschikt om doelgroepselecties in ons online advertentieplatform te maken. Op deze manier richten we onze advertenties eenvoudig op de meest interessante postcodes .”
“De koppeling van postcodes aan woonplaatsen is ideaal om onze vertegenwoordigers aan de gegevens uit ons klantensysteem te koppelen”.

Gratis voorbeeld:

Het document met postcodegegevens voor Nederland heeft dezelfde structuur als de documenten met postcodedata per gemeente. Download gratis een voorbeeld van het document per gemeente (document #2 ‘ postcodedata-gemeente-…’  in de download).

De data per volledige postcode zijn in aparte Excel documenten met alle gegevens per jaar opgenomen. Op verzoek is de data ook in CSV formaat leverbaar.

Bronnen en definities:

Er zijn meer dan 50 datasets gecombineerd om tot de overzichten in het postcode document te komen.  De gebruikte data komen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) , het Kadaster, de Rijkdienst voor het Wegverkeer (RDW) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De bronvermeldingen van de gebruikte gegevens worden in dit overzicht opgesomd. De definities van de onderwerpen per postcode zijn op het eerste werkblad van de postcode-download te vinden.

E-mailadres en factuur:

Het e-mailadres dat nodig is om een download af te ronden wordt gebruikt om de downloadlinks naartoe te sturen. De links in de e-mail zijn 72 uur geldig. Het e-mailadres kan ook als gebruikersnaam op openinfo.nl gebruikt worden om de documenten de komende 31 dagen tot 5 keer te downloaden of om de factuur op te halen. Eventueel (als je dit zelf aanvinkt) wordt het e-mailadres gebruikt om je de nieuwsbrief te sturen als er nieuwe informatie beschikbaar is (maximaal 2 keer per gekozen onderwerp per jaar).

Bekijk ook de andere downloads met data voor heel Nederland.

Op deze pagina: Gegevens voor alle postcodes in Nederland als Excel document. #Postcodedata